Despre Noi

Istoric sindicat

Sindicatul Drumarilor “Elie Radu” s-a infiintat in anul 2000.

Initial am fost numai membri din DRDP Iasi, in jur de 1000 de membri, iar acum suntem peste 4.000, toti salariati ai CNAIR.

De la infiintate si pana acum, anual, de regula la finele lunii martie am organizat Adunarea Generala, in cadrul careia am prezentat activitatea in anul trecut si ne-am propus lucruri pentru anul in curs.

In perioada dintre doua Adunari Generale, sindicatul este condus de Comitetul Sindicatului, format din liderii de la subunitati si Biroul Permanet, format din 10 membri. Comitetul Sindicatului se mai intruneste, in afara de Adunarea Generala, inca o data pe an.

Scopul sindicatului este apararea drepturilor membrilor sai, prin urmarirea in aplicare a respectarii legislatiei in vigoare, cu privire la legislatia muncii.

Am fost timp de 10 ani afiliati la Federatia Generala a Sindicatelor “Familia”, federatie careia ii multumim pentru ajutorul acordat, iar acum suntem afiliati Blocului National Sindical.

Va asiguram ca toti cei din conducerea sindicatului incercam, pe cat ne duc puterile sa ajutam oamenii.

In general comunicam prin e-mail si de aceea oricare membru care ne trimite adresa casutei postale, primeste toate mailurile trimise.

Lunar trimitem un Info sindicat, in care obligatoriu scriem situatia membrilor si pentru o cat mai multa transparenta ajutoarele materiale pe care la acordam lunar.

Colegii nostri economisti, intocmesc balante lunare si bilant anual. Fiecare membru de sindicat are dreptul sa-i fie aparate drepturile negociate prin contractul individual de munca, iar pentru aceasta avem juristi iar la nevoie incheiem contracte cu avocati.

Asisitenta juridica, din partea sindicatului, se ofera dupa 6 (sase) luni de la inscrierea in sindicat.

Membri sindicatului sunt muncitori, tehnicieni, ingineri, sefi districte, sefi sectie sau chiar directori, toti salariati cu contract individual de munca.

Oricare salariat al CNAIR se poate inscrie in Sindicatul Drumarilor “Elie Radu”. Persoanele din conducerea companiei nu pot face parte din conducerea sindicatului.

Daca este cineva interesat sa se inscrie in sindicat, va rugam sa trimiteti un e-mail, sau la fax 0332 – 816.587, numele si prenumele, codul numeric personal, unitatea CNAIR la care lucrati si un numar de telefon la care sa va contactam.